Geologija yra aplink mus susikūrusio pasaulio tyrimas ir apie tai, kaip jis buvo suformuotas. Tyrimas plečiasi už žemės ribų ir apima visos visatos statybinius blokus. Be geologijos tyrimo būtų buvę labai sunku sukurti šiuolaikinį pasaulį aplink mus.

Viena vertus, būtų buvę neįmanoma rasti statybinių medžiagų mūsų keliams, namams ir biurų pastatams. Be paruoštos prieigos prie metalų, pavyzdžiui, aukso, mes niekada negalėjome padaryti įmantrių elektros prietaisų, pavyzdžiui, mobiliųjų telefonų ir skaitmeninių fotoaparatų, nuo kurių dabar visi priklausome.

Geologijos tyrimas yra daugiau nei tik nustatyti uolų kiekį ar rasti mineralinių telkinių. Tai tyrimas, kaip visos Žemės sistemos veikia kartu, kad galėtume dirbti su gamta, o ne prieš ją, ir mes galime geriau suvokti būsimas mūsų veiksmų pasekmes pasaulyje aplink mus.

Geologijos ir Žemės sistemų supratimas tapo kritiškas įvairiose srityse. Tai ne tik kalnakasių, naftos kasėjų ir kolegijų profesorių, kurie mokosi visą planetos istoriją: ji taip pat yra civiliai inžinieriai, architektai, miesto planuotojai, vyriausybės pareigūnai, ir investuotojai.

Šiame straipsnyje sužinosite apie: Geologijos istoriją; Fosilijų ir Žemės istoriją – Geologinis laikas, Fosilijos ir Žemės istorija, Uolienų tipai, Geomagnetizmas, Plokštelė Tektonikai, perdirbimos ir atnaujinimos žaliavos, Erozija, Uolų ciklas, Uolienos ir mineralai; Brangakmeniai ir kasyba.

Kas yra geologija?

Geologija yra viskas kas susiję su klausimais apie žemę. Tai yra aplink mus susikūrusio pasaulio tyrimas ir jo formavimas.

Platesnėje dalykų taikymo srityje tyrimas plečiasi už žemės ribų ir apima visos visatos kūrimo paslaptis. Tai uolienų, mineralų, ugnikalnių, cunamių, nuošliaužų, asteroidų, senovės istorijos, ateities prieš mus tyrimas ir žemės, ant kurios mes stovime šiandien.

Be geologijos tyrimų būtų buvę labai sunku sukurti šiuolaikinį pasaulį aplink mus. Viena vertus, būtų buvę beveik neįmanoma rasti statybinių medžiagų mūsų keliams, namams ir biurų pastatams. Be paruoštos prieigos prie metalų, pavyzdžiui, aukso, mes niekada negalėjome padaryti įmantrių elektros prietaisų, pavyzdžiui, mobiliųjų telefonų ir skaitmeninių fotoaparatų.

Tačiau geologijos tyrimas yra daugiau nei tik nustatyti akmenų vietą ar rasti mineralinių telkinių. Tai tyrimas, kaip visos Žemės sistemos veikia kartu, kad galėtume dirbti su gamta, o ne prieš ją, ir mes galime geriau suvokti būsimas mūsų veiksmų pasekmes pasaulyje aplink mus.

naudingosios iskasenos geologo profesija

geologijos mokslas

geologija

geologas vandens greziniai

Ką daro geologas?

Kadangi laukas yra toks platus, geologai linkę specializuotis tam tikrose srityse. Vulkanologai studijuoja ugnikalnius. Seismologai studijuoja žemės drebėjimus. Hidrologai studijuoja vandens ir žemės sąveiką.

Paleontologai studijuoja senovės žemės istoriją. Kai kurie geologai padeda statyti saugesnius pastatus tose vietovėse, kuriose yra žinomų pavojų, pvz., žemės drebėjimų. Kiti padeda rasti mineralinių telkinių arba ieškoti tikėtina vietų rasti brangakmenių, pavyzdžiui, deimantų.

Kai kurie geologai analizuoja geologinius žemėlapius, kad galėtų pasiūlyti vietas kasti anglims ar naftos grąžtams. Kiti dirba vyriausybės organizacijų, tokių kaip Jungtinių Amerikos Valstijų geologinis tyrimas, ar jie moko universitetuose. Daugelis geologų turi pažangius laipsnius, pavyzdžiui, magistro laipsnius arba daktaro laipsnius).

Kur įgyti geologo specifikaciją?

Žmonės, kurie nori tapti profesionaliais geologais, paprastai imasi daug mokytis geografiją, matematiką ir informatiką. Kadangi geologija paliečia tiek daug kitų dalykų, visų moksleivių kursiniai darbai yra naudingi. Geologai turi gauti bent bakalauro laipsnį, tačiau specializuotose srityse jie paprastai toliau dirba absolventų darbą.

Net žmonėms, kurie nenori būti profesionaliais geologais, bet kurioje geologijos srityje labai svarbu suprasti, kaip visos Žemės sistemos veikia kartu.

Pavyzdžiui, jei norite statyti pastatą, jūs turite suprasti, ant kokios žemės jį statote. Jei jūsų pastatas bus įsikūręs netoli vandenyno, turėsite sukurti pamatus tam tikru būdu, kad nebūtų vandens nuotėkio per kiekvieną potvynį. Jei statote jį ten, kur vyksta žemės drebėjimai, turėsite įsitikinti, kad jis gali atlaikyti vidutinio sunkumo žemės drebėjimus, ir kad jis nėra pastatytas vietoje, kuri gali nuslinkti nuošliaužoje.

Net jei jūs ką nors manote, kas yra visiškai nesusiję su geologija, Žemės pajėgos įtakoti jūsų gyvenimą kiekvieną dieną, ir jūs taip pat darote įtaką Žemei. Geologiniai tyrimai geologo profesijoje vaidina labai svarbų vaidmenį.

Pavyzdžiui, viskas, ką nuplaunate žemyn kriaukle, nuleidžiate į tualetą, arba supilate ant žolės galiausiai grįžta į požeminį vandenį ir galų gale į stiklinę pilamas iš virtuvės kriauklės vanduo, gali priversti jus susimąstyti kitaip apie kitą gurkšnelį geriamojo vandens. Kiekvieną dieną, politikai ir žmonės per žinias kalba apie aplinkos tausojimą ir ozono sluoksnio saugojimą.

Jie kalba apie visuotinį atšilimą ir klimato kaitą, jie nori balsuoti už įstatymus, pagal geologų pareiškimus apie Žemės mokslą. Siekiant priimti informacija pagrįstą sprendimą, svarbu, kad kiekvienas suprastų, kas yra sudėtingas ir galingas sistemų rinkinys, taip pat, kad vis dar yra daugybė neatsakytų klausimų apie tai, kaip visi dalykai veikia kartu.

Šis straipsnis negalės atsakyti į visus šiuos klausimus, nes geriausi pasaulio mokslininkai vis dar bando atsakyti į juos patys, tačiau tai padės jums gauti minimalų supratimą apie daugelį gamtinių jėgų Žemėje. Jei šioje planetoje yra viena konstanta – ji keičiasi.